I tv-programmet "Historieätarna" dök rätten sillbullar med korintsås upp i avsnittet som handlade om 1920-talet. Sillbullar lagade min mamma ganska ofta när jag var liten, men jag verkar ganska ensam i min generation (och senare) om att ha blivit serverad den rätten.
Jag har en ett exemplar av "Hemmets kokbok" från 1920 i min ägo, och där ser receptet ut så här:
Men lagom tills jag scannat och fixat så hittar jag även receptet här - såklart...
Tröstmat
8 år sedan
Kokt kött, sill och grisflott med en sås på russin och ättika? Det är som att de bara satt en fyraåring i köket, öppnat alla skafferier och sagt "go nuts".
SvaraRaderaHahaha! Och det kanske värsta: jag gillar det som tusan!
SvaraRaderaDu får väl se till att receptet kommer med i uppföljaren till Alf om Mat, med förord av Johnny Knoxville. :)
SvaraRaderaHahaha!
Radera